Veröffentlicht am

Paklenica

Paklenica

Na području Parka prirode Velebit postoje i dva nacionalna parka: Sjeverni Velebit i PaklenicaNacionalni park Paklenica je biser Pakleničke rivijere a sa svojim je veličanstvenim kanjonima i šumama zasigurno jedan od najljepših predjela velebitskog masiva.

Apartmani Laura gotovo su na pragu  očaravajućeg Parka Paklenica udaljenost  je 30 km.
Zato bi bio pun pogodak odabrati Apartmane Laura s obzirom na ovakvu udaljenost od Parka Paklenica.


Upravo se ovdje Velebit otvorio moru što je omogućilo prožimanje planinskog i morskog zraka, stvarajući odlične klimatske uvjete.

Sazdana od krša, Paklenica obiluje najrazličitijim stjenovitim «skulpturama» koje se izmjenjuju sa šumovitim udolinama i planinskim livadama. U njedrima skriva raskošno podzemlje ljepote kojega najbolje dočarava špilja Manita peć.

Orhideje i ljiljani na zelenim proplancima, endemski zvončići na strmim stijenama, guste šume crnog bora te najrazličitije vrste leptira i ptica, tek su dio bogatog biljnog i životinjskog svijeta koji obitava na prostoru Parka.

Sve ljepote Paklenice moguće je doživjeti jedino pješačenjem, a upravo tome služi preko 150 km uređenih planinarskih staza.

Jedna od najvećih atrakcija ovog područja je činjenica da ćete u iskonski planinski ambijent Paklenice kročiti već nakon nekoliko minuta hoda od morske obale.

Više o Paklenici  možete pogledati na ovoj stranici
http://www.np-paklenica.hr/